Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így győzhető le a Fidesz rendszere
  2015-05-08 07:34:41, péntek
 
  2015. máj 07.
Így győzhető le a Fidesz rendszere
írta: Csák Gergely

Egymillió forint az éves díja egy magániskolának Újbudán. Képzelheted a körülményeket: a falak szép színesre festve, a tanár néni egyszerre 20 gyerekkel foglalkozik (ennyi van egy osztályban) és mosolyog, a gyerekek és a szülők rengeteg délutáni fejlesztő foglalkozás közül választhatnak.

Idén a gyerekszám - dacára a borsos díjnak - a duplájára nőtt. Míg máshol összevonják az iskolákat, mert annyira kevés a gyerek.

Nézhetnénk ezt a jelenséget sok szempontból, a kulcsszó itt:
egyéni érdekérvényesítés.

Hogy jön össze a kettő?

A magyar szülő, a tanár, a diák, sőt, a közoktatásban működő szakszervezetek - a rendszer összes résztvevője - némán nézte végig, ahogy az utóbbi öt évben szétverték a magyar oktatási rendszert, központosították és lenyomták mindenkinek a torkán az összes szart.

(Megjegyzés: ugyanez történt a többi nagy rendszerben is.)

okttunt.jpg

(kép: nol.hu)

Most, hogy mindent elfoglalt a Fidesz, szépen építi le tovább az oktatást: egyre kevesebb pénzt adnak bele, egyre többet dolgoznak a tanárok, egyre ostobább könyvekből tanulnak a gyerekek, egyre több iskolát zárnak be, egyre rosszabbak a körülmények. (Nem mintha a szocik alatt jobb lett volna, tudom. De ne gyere nekem megint az elmúltnyolcévvel.)

És itt jön be az egyéni érdekérvényesítés: a magyar szülő nem emeli fel a hangját. Nem rázza az öklét. A magyar szülő kiveszi a gyereket az iskolából és beadja magániskolába (ha megteheti). Vagyis:
tűr, vagy menekül.

Az érettségizők nagy része külföldön képzeli el az egyetemi tanulmányainak folytatását. Vagyis: menekülnek. Vagy tűrnek.

A magyar pedagógus nem emeli fel a hangját, nem rázza az öklét, nem vonul az utcára tömegesen: némán tűr, mint a birka, mert ki fogják rúgni az állásából és akkor mi lesz. (Megkeres havi 100 nettót, szereti, amit csinál, de a végkimerültség szélén támolyog inkább.) Neki nincs választása, csak tűr.

Az a gondolat, hogy az oktatási rendszer ezen szereplői közösen érvényesítsék érdekeiket, megváltoztassák a rendszert, fel sem merül.

Vagy, ha felmerül, van egy kis háborgás a tanáriban, fentről azonnal leszólnak: Marika, szerintem nem akarod, hogy kirúgjanak. Aztán mihez kezdenél, negyven év pedagógiai tapasztalattal?

Marika pedig szépen tűr. Pedig Marika mellett még ott van több ezer - ha nem tízezer - pedagógus, több százezer - millió? - szülő, gyerek, akiket a rendszer ugyanúgy sújt, megaláz, lehetetlen helyzetbe hoz.

Nézem az egészet döbbenten, ahogy az oktatás (egészségügy, stb.) naponta termeli ki magából a sikertelenséget, megaláztatást, ostobaságot, abszurditást és mindig azt kérdezem magamtól:
mikor jön el az a pont, amikor a rendszer szereplői felállnak végre és az asztalra csapnak?

Meddig tűrünk még?

Ha nem a halálbüntetéssel foglalkoznánk, hanem, mondjuk, az ország jövőjével. Mert ez tényleg fontos lenne. Ezt hívják normális országban politikának: hogy lehetne az oktatási rendszert jobbá tenni? Erről kellene vitatkoznunk.

(Azért helyi szinten történtek apróbb eredmények; amikor leváltották az igazgatót Szigetszentmiklóson, több tüntetés is volt: meghátrált az oktatási fővezérség. Amikor nem küldték el a gyerekeket március 15-én kötelező biodíszletnek, sőt, visszaszóltak: volt eredménye.)

A nyugat-európai országokban azért van szakszervezet, hogy az ilyen ún. közösségi érdekérvényesítésnek az élére álljon. Hogy a keményen dolgozó kisembereket igazán képviselje valaki. Ne csak az idióta kormánypropaganda menjen. Hol van Magyarországon a szakszervezet? Halló, van ott valaki?

Azt állítom:
ha egyre többen és többen emelnék fel a szavukat, együtt, a kormány vérszívása ellen, annak lenne eredménye.

Csak tetszenének már forradalmat csinálni!


http://egyenlito.blog.hu/2015/05/07/olcsobb_lett_volna_kimenni_az_utcara_nem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: központosították, halálbüntetéssel, elmúltnyolcévvel, megváltoztassák, szakszervezetek, sikertelenséget, magániskolának, magyarországon, végkimerültség, tanulmányainak, tapasztalattal, magániskolába, szakszervezet, érvényesítsék, visszaszóltak, közoktatásban, választhatnak, biodíszletnek, körülményeket, foglalkoznánk, megaláztatást, abszurditást, vitatkoznunk, kisembereket, érettségizők, rendszerben, mindenkinek, résztvevője, országokban, forradalmat, összevonják, folytatását, szempontból, tetszenének, körülmények, foglalkozás, éves díja, magániskolának Újbudán, falak szép, tanár néni, szülők rengeteg, borsos díjnak, duplájára nőtt, magyar szülő, közoktatásban működő, rendszer összes, magyar oktatási, összes szart, többi nagy, szocik alatt, egyéni érdekérvényesítés, érettségizők nagy, Csák Gergely, Pedig Marika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gárdonyi Géza - Április végén  A föld szépségéért  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Kellemes esti időtöltést  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjszakát  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  A hét szűk esztendő  Minden gyerek jó.  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  Az udvariasság alapja: önismer...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Beney Zsuzsa - Sirató  Alvó cica  Muratáj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ázzal aki csak szép  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Emlék  Vannak arcok  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Mosolyogtál már ma?  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A Föld napja  Beney Zsuzsa - Álom  Nehezen engedem  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Az embernek a társa: hiányzik.  Szép estét kedves látogatóimna...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 23  Minden szülő a lényével nevel.  Paul David Tripp Április 23  Emlék  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Minden szülő a lényével nevel.  Egyszerűen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Sirató 
Bejegyzés Címkék
éves díja, magániskolának Újbudán, falak szép, tanár néni, szülők rengeteg, borsos díjnak, duplájára nőtt, magyar szülő, közoktatásban működő, rendszer összes, magyar oktatási, összes szart, többi nagy, szocik alatt, egyéni érdekérvényesítés, érettségizők nagy, egyetemi tanulmányainak, magyar pedagógus, utcára tömegesen, végkimerültség szélén, oktatási rendszer, rendszer ugyanúgy, egészet döbbenten, rendszer szereplői, asztalra csapnak, halálbüntetéssel foglalkoznánk, ország jövőjével, oktatási rendszert, oktatási fővezérség, gyerekeket március, nyugat-európai országokban, élére álljon, keményen dolgozó, idióta kormánypropaganda, kormány vérszívása, központosították, halálbüntetéssel, elmúltnyolcévvel, megváltoztassák, szakszervezetek, sikertelenséget, magániskolának, magyarországon, végkimerültség, tanulmányainak, tapasztalattal, magániskolába, szakszervezet, érvényesítsék, visszaszóltak, közoktatásban, választhatnak, biodíszletnek, körülményeket, foglalkoznánk, megaláztatást, abszurditást, vitatkoznunk, kisembereket, érettségizők, rendszerben, mindenkinek, résztvevője, országokban, forradalmat, összevonják, folytatását, szempontból, tetszenének, körülmények, foglalkozás, ostobaságot, képzelheted, politikának, leváltották, foglalkozik, egészségügy, jelenséget, fővezérség, nézhetnénk, érdekeiket, gyerekeket, meghátrált, rosszabbak, szétverték, eredmények, vérszívása, megjegyzés, könyvekből, lehetetlen, képviselje, menekülnek, választása, pedagógiai, gyerekszám, kirúgjanak, osztályban, állásából, igazgatót, elfoglalt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.